Coaching

In het leven kunnen diverse gebeurtenissen of omstandigheden ervoor zorgen dat je veel spanning of stress ervaart. Als dit te lang duurt, kan je uit balans raken.

Meestal lopen mensen vast op patronen die in hun vroegste jeugd zijn ontstaan, die toen hard nodig waren maar die later juist belemmerend werken en ervoor kunnen zorgen dat je uiteindelijk volledig blokkeert.

In mijn praktijk begeleid ik vrouwen die zichzelf uit het oog zijn verloren door de hectiek van het leven en de vele rollen die zij vervullen.

Coaching is gericht op het verkrijgen van inzicht in jezelf. Om dit inzicht vervolgens te gebruiken voor het bepalen van jouw persoonlijke richting. Dit alles op een manier die voor jou het beste werkt en die past bij jouw waarden en levensstijl.

Bij Peaceful Life draait het volledig om jou en help ik je om te onderzoeken waarom jij doet zoals je doet. We staan stil bij wat jou bezig houdt, waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen veranderen zodat je weer in verbinding komt met jezelf.

Ik ben opgeleid in o.a. NLP, Systemisch Werk en KATA, maar veel belangrijker is het om te kijken wat jij als individu nodig hebt om het evenwicht te herstellen. Jij bent immers uniek en niet te vangen in een protocol of methode.

"Als je de balans hebt gevonden door het inzicht in wie jij echt bent, zal je niet snel meer uit evenwicht raken"

Zet de eerste stap op weg naar een Peaceful Life en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in mijn praktijk.

Reflectiegesprek

Soms kan je de behoefte voelen om eens met iemand te praten over een vraagstuk wat in jouw leven speelt of waar je een beslissing over moet nemen en waar je zelf niet (direct) uitkomt. Je familie of vrienden kennen jou (te) goed, je wilt daarom graag een keer sparren met iemand die onafhankelijk en onbevooroordeeld met jou meekijkt en die jou een spiegel kan voorhouden waardoor je nieuwe inzichten krijgt die kunnen bijdragen aan een bewuste keuze m.b.t. jouw vraagstuk.

Seksueel misbruik (op jonge leeftijd) is een zeer heftige gebeurtenis en heeft een hele grote invloed op iemands verdere leven. Dit geldt met name natuurlijk in de eerste plaats voor het slachtoffer zelf, maar ook voor de directe familie, zoals ouders, broers en zussen.

Gesprekken over gevoelens of over de emotionele gevolgen van het misbruik blijven ongemakkelijk, waardoor de meeste mensen het onderwerp uit de weg gaan. Zij willen het slachtoffer wel helpen en ondersteunen, maar weten niet goed hoe ze het moeten aanpakken.

In mijn praktijk begeleid ik ook familieleden (o.a. moeders en zussen) van misbruikslachtoffers die in dit kader worstelen met hun eigen gevoelens en emoties. 

Het is goed om zaken uit het verleden niet weg te stoppen maar ze bespreekbaar te maken. Het vastzetten van gevoelens en emoties kan leiden tot  belemmeringen op meerdere vlakken en daardoor mede bijdragen aan een mindere draaglast in periodes waar veel van je wordt verwacht, ook als gebeurtenissen al lang geleden hebben plaats gevonden. 

Zelf heb ik de gevolgen van seksueel misbruik, van heel dichtbij meegemaakt. Daardoor heb ik ervaren welke impact dit misbruik heeft gehad op het slachtoffer zelf, maar ook heb ik gezien welk effect het heeft op de directe familie en hoe mensen allemaal verschillend met de situatie omgaan. 

Als het onderwerp moeilijk bespreekbaar is, kan dit uiteindelijk leiden tot gevoelens van eenzaamheid of zich onbegrepen voelen, waardoor verwijdering van elkaar uiteindelijk een gevolg kan zijn. 

Een luisterend oor en de mogelijkheid om er open over te kunnen praten, leidt tot meer begrip en verbinding tussen mensen. Het schept voor een ieder die met zo'n situatie te maken heeft, ruimte om je niet langer afgesloten te hoeven voelen. Om je gehoord en gezien te voelen, hoe pijnlijk het onderwerp ook is.